Serija Forterra

Družino traktorjev Zetor FORTERRA  odlikuje moč, vzdržljivost, zanesljivost, visoka storilnost in nizki stroški vzdrževanja. V Forterrah so vgrajeni Zetorjevi turbodizelski ECO motorji z močjo od 97 do 136 KM in so na voljo v 5 različnih izvedbah. Inovativen sistem Hitchtronic avtomatsko prilagaja zadnjo hidravliko pri oranju in s tem omogoča vozniku, da svojo pozornost povsem posveti vožnji. Vozniku je  v pomoč tudi avtomatska sklopka na prestavni ročici, s katero lahko izbira prestave brez pritiskanja stopalke sklopke. Bogata standardna oprema in preizkušena Zetor tehnologija sta dodaten razlog za nakup.

Modele Zetor FORTERRA HSX  odlikuje inovativen sistem HITCHTRONIC, ki avtomatsko prilagaja zadnjo hidravliko pri oranju in s tem omogoča upravljavcu traktorja, da svojo pozornost usmeri na vožnjo in ostale stvari, hkrati pa sistem Hitchtronic, zaradi svoje optimalnosti in avtomatike, pripomore tudi k zmanjšani porabi goriva. Odličen menjalnik 30/30 z EH invertorjem in tretjinkami ter avtomatska sklopka, so zagotovilo, da boste še tako težko delo opravili z lahkoto in uspešno.

Modeli Zetor FORTERRA HD nudijo vzmeteno sprednjo premo in vzmeteno kabino, velika medosno razdaljo,
klimatsko napravo, pnevmatski sedež za voznika, izredno močno hidravlično dvigalo in 16-ventilske motorje moči do 150 KM. Uvrščajo se v sam vrh najvarčnejših traktorjev v svojem razredu. Novost pri Forterri HD je ergonomsko oblikovana, lahko dosegljiva večnamenska nadzorna plošča na desni strani voznikovega sedeža. Ojačano ohišje pogona in podaljšana zadnja os zagotavljata še večjo nosilnost in preneseta največje bremenitve.

Oglejte si glavne karakteristike

razpri

Forterra HSX

Traktor FORTERRA HSX je s svojim varčnim, 16V Zetor motorjem, v svojem razredu in v eminentni družbi ( Fendt, Case, John Deere, Class, MF, New Holland, Deutz, Valtra in Lindner ) dosegel odlično 2. mesto na ti. Power Mix testu, ki ga je organiziralo Nemško Kmetijsko Združenje (DLG) in kjer se je ocenjevala poraba goriva pri različnih delih (oranje, vleka, košnja, baliranje, brananje,...).
Forterro HSX odlikuje tudi inovativen sistem HITCHTRONIC, ki avtomatsko prilagaja zadnjo hidravliko pri oranju in s tem omogoča upravljavcu traktorja, da svojo pozornost usmeri na vožnjo in ostale stvari, hkrati pa sistem Hitchtronic, zaradi svoje optimalnosti in avtomatike, pripomore tudi k zmanjšani porabi goriva.
Zetor motorji z močjo od 97 do 136 KM, odličen menjalnik 30/30 z EH invertorjem in tretinjkami ter avtomatska sklopka, so zagotovilo, da boste še tako težko delo opravili z lahkoto in uspešno.
Nizka poraba, nizki stroški vzdrževanja, bogata standardna oprema, EHR hidravlika ter preizkušena Zetor tehnologija pa naj bodo vaše vodilo za nakup traktorja.

Oglejte si glavne karakteristike

razpri

Forterra HD

FORTERRA HD - najmočnejši in najbolje opremljen traktor iz serije Forterra. Nova Forterra HD je opremljena z odličnim 16 ventilskim in 4 valjnim Zetor motorjem, ki ga odlikuje zalo nizka poraba goriva (že preizkušeno pri HSX modelu). Forterra HD se s tem uvršča v sam vrh najvarčnejših traktorjev v svojem razredu. Pomembna novost pri Forterri HD je ergonomsko oblikovana, več-funkcijska nadzorna plošča. Nadzorna plošča se nahaja na desni strani voznikovega sedeža, zato ima voznik vse komande ergonomsko razporejene in na dosegu roke. Celotna kabina je narejena tako, da vozniku omogoča kar se da lahko in učinkovito upravljanje z raznimi funkcijami. Za dosego večje nosilnosti, je bilo, pri Forterri HD, ojačano ohišje pogona, prav tako pa je bila podaljšana zadnja os (za 22 cm). Traktor je tako težji, bolj stabilen in prenese večje obremenitve. Sprednji pogon na osi ima 100% zaporo diferenciala, prav tako pa je sprednja os vzmetena, kar v kombinaciji z vzmeteno kabino in pnevmatskim sedežem (voznik) pripomore k najvišjemu udobju uporabnikov Forterre HD. Celotno upravljanje hidravlike je pri modelu HD sedaj na voljo preko stikal elektro-hidravličnih ventilov in Joystick ročice.

Oglejte si glavne karakteristike

razpri