Serija Proxima

Proxima

Traktorji serije Zetor Proxima so na voljo z odličnimi turbodizelskimi motorji, moči 65, 76, 89 in 97 KM. Motorji izpolnjujejo pogoje evropskih direktiv o porabi goriva in izpušnih plinov. Traktorje te serije odlikujejo predvsem zanesljivost, visoka zmogljivost in nizki stroški vzdrževanja. Kot vsi ostali traktorji Zetor so že v osnovnem modelu opremljeni s kompresorjem in avtomatsko kljuko za enoosno prikolico, nastavljivim volanom, sovoznikovim sedežem, delovnimi lučmi in šestimi hidravličnih priključki s sistemom za lovljenje olja. Traktorje serije PROXIMA je mogoče prilagoditi za vse vrste terena in opremiti tudi za različne namene uporabe.   

Modeli Zetor PROXIMA PLUS se uvrščajo v kategorijo srednje težkih traktorjev in uporabniku prinašajo predvsem PLUSE!  Na voljo so z motorji moči: 89, 97 in 108 KM. PROXIMA PLUS ima menjalnik 16+16 s ''polovičkami'' ter mehansko spreminjanje smeri vožnje naprej - nazaj. Opcijsko je na voljo EHR hidravlika, klima, pnevmatski sedež in še veliko druge dodatne opreme.

Modeli Zetor PROXIMA POWER so še močnejši: z motorji moči od 89 do 117 KM. Prednosti Proxime Power so hlajena sklopka, znižan nivo hrupa in nizka poraba goriva in predvsem menjalnik powership 24/24 (3-stopenjski) z EH invertorjem, ki omogoča izredno natančno izbiro želene delovne ali potovalne hitrosti. Ročica EH invertorja je priročno nameščena na levi strani volana, Power shuttle sistem pa omogoča vozniku traktorja prestavljanje brez uporabe sklopke. 

Oglejte si glavne karakteristike

razpri

Proxima Plus

Traktorji Zetor PROXIMA PLUS se uvrščajo v kategorijo srednje težkih traktorjev in uporabniku, kot je razvidno že iz imena, prinašajo predvsem PLUSE! Traktorje te serije odlikujejo predvsem zanesljivost, visoka zmogljivost in nizki stroški vzdrževanja. Na voljo so original Zetorjevi motorji moči: 89, 97 in 108 KM. PROXIMA PLUS ima menjalnik 16+16 s ''polovičkami'' (4 glavne prestave in 2 reduktor prestavi) ter mehanski ''invertor'' za spreminjanje smeri vožnje (naprej/nazaj).
Vsi motorji modela Proxima Plus (stopnja III B), se od julija 2014 dalje, izdelujejo s 16V tehnologijo in DPF filtrom (filter trdih delcev). Te novosti pripomorejo k manjši porabi goriva, večjemu navoru motorja in večji rezervi navora (občutno se poveča navor pri 1000 obratih), prav tako pa se spremeni tip motornega olja, ki vsebuje manjši delež žvepla (15W40 Low SAPS) kar pripomore k manjšemu onesnaževanju okolja.
Modeli Proxima Plus se lahko, opcijsko, opremijo tudi z EHR hidravliko in še z veliko druge dodatne opreme (klima, pnevmatski sedež, različne pnevmatike, hidravlične zavore, uteži...).
Tako kot za vse ostale Zetor traktorje, imamo tudi za PROXIMO PLUS na voljo pripadajoče čelne nakladalce in različne priključke.

Oglejte si glavne karakteristike

razpri

Proxima Power

Traktorji serije Zetor PROXIMA POWER so na voljo z motorji moči od 89 do 117 KM. Učinkovitost motorjev z rastjo moči narašča. Motorji izpolnjujejo pogoje evropskih direktiv o porabi goriva in izpušnih plinov (EURO IIIB). Omeniti velja tudi hlajeno viskozno sklopko, znižan nivo hrupa in nizko porabo goriva. Pri seriji Proxima Power je potrebno izpostaviti predvsem nov menjalnik t.i. powership 24/24 (3-stopenjski) z EH invertorjem, ki omogoča izredno natančno izbiro želene delovne ali potovalne prestave. Ročica popolnoma novega EH invertorja je priročno nameščena na levi strani volana, Power shuttle sistem pa omogoča vozniku traktorja prestavljanje brez uporabe sklopke. 
Model PROXIMA POWER je najbolje standardno opremljen traktor v razredu Proxim. Standardna oprema: EHR (elektro-hidravlično upravljanje hidravlike z gumbi na blatnikih), HITCHTRONIC (funkcija, ki avtomatsko prilagaja hidravliko pri oranju), nastavljiv volan, sovoznikov sedež, avtomatski priklop nastavljiv po višini, avtomatska kljuka za enoosno prikolico, kompresor, 6+1 hidravlični priključki s sistemom za prestrezanje olja, strešno okno, set orodja...

Oglejte si glavne karakteristike

razpri